Androidin parhaat kätketyt toiminnot

Käyttöjärjestelmissä erilaisia kikkoja ja temppuja joilla tietyt asiat onnistuvat helpommin ja sitten on tiettyjä hieman haudattuja ja vähemmän tunnettuja toimintoja joilla voisi saada aikaan jotain erityisen hauskaa. Tässä on joitakin Android-käyttöjärjestelmän suosikkejani.

Siirry johonkin viimeaikaisista ohjelmistasi
Pitämällä koti-painiketta hetken pohjassa saat luettelon viimeisimmistä ohjelmistasi ja voit valita niistä nopeasti haluamasi. Ei siis tarvitse hakea ohjelmaa valikosta tai muualta.

Pitkään painaminen
Yksi kosketusnäyttölaitteiden helposti unohdettavia toimintoja on ns. hiiren kakkospainikkeen korvike, pitkään painaminen. Pitkään painaminen tekee joissain ohjelmissa eri toimintoja, esimerkiksi selaimessa voi avata linkin pitkään painamalla esim. uuteen ikkunaan tai vaikka tallentaa sen.

Tekstin kopiointi ja liittäminen
Lähes joka ohjelmassa jossa tekstiä voi muokata, sitä voi myös kopioida ja liittää. Pitkä painallus tekstin päällä avaa kopioimisen ja tyhjän tekstikentän päällä liittämisen mahdollisuudet.

Lisätoiminnot Menu-näppäimellä
Monissa Android-sovelluksissa on lisää toimintoja jotka eivät näy ruudulla. Kokeile rohkeasti Menu-nappia.


Pikainen vaientaminen
Jos puhelin soi väärään aikaan, käännä se naamalleen eli näyttö alaspäin. Soittoääni säädetään nollaan, ei siis lyö luuria soittajan korvaan.

Kommentit