Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on heinäkuu, 2011.

Kesän saldoa

Kuva
Kesä kaikilla...


... mansikat myös!

Mitä tapahtuikaan Oslossa

Pistää hiljaiseksi, muuta en asiasta sano.

Hirvittävä kuvakollaasi kiinnostuneille.

Deus Ex AI

Kuva
Tietokoneiden tiedonkäsittely verrattuna ihmisajatteluun
Sitä miten tietokone "ajattelee" voi olla vaikeaa kuvitella, tosin vielä vaikeampaa on kuvitella koneen ajattelevan ylipäätään. Nykypäivän tietokoneet eivät suorastaan tuo mieleen Ritariässän Knight Industries Two Thousandia (tutummin Kittiä) tai Avaruusodysseija 2001:n neuroottista HAL 9000-tietokonetta. Molemmat esimerkkikoneet puhuivat ja ajattelivat itsekseen. Ne edustivat tyyliltään "täydellisesti" ajattelevaa konetta joka matemaatiikan avulla kykeni täysin päättelemään miten jokin tilanne kehittyy, hieman samaan tapaan kuin ihmisen oletettiin ajattelevan ”täydellisesti” vanhentuneen ihmiskäsityksen mukaan.

Ajattelumalli jossa kaikki vaihtoehdot käydään läpi ei ole mitenkään mahdollinen toteuttaa minkään tietokoneen laskentateholla, sillä loputtomiin vaihtoehtoihin tarvitaan loputtomasti laskentatehoa. Tästä huolimatta elokuvatietokoneet perustuivat oletukselle jossa tietokone kävi läpi kaikki vaihtoehd…

Tiedostojen selaus Androidilla

Kuva
Android-puhelin on monella tapaa taskuun mahtuva tietokone ja tietokoneen eri kansioihin ja tiedostoihin on joskus hyödyllistä päästä suoraan käsiksi. Windows-tietokoneilla tähän on Resurssienhallinta (Explorer) ja Maceillä Finder. Tähän tarkoitukseen tarvitaan siis ikäänkuin Resurssienhallinta tai Finder Androidille.

Hyvä resurssienhallinta voidaan tarvittaessa ladata tietysti Android Marketista jossa on useita tähän tarkoitukseen sopivia ohjelmia. Näistä oma suositukseni on:

ASTRO File Manager
https://market.android.com/details?id=com.metago.astro

Astro on kevyt ja pieni ohjelma, jolla puhelimen tiedostoja voi selailla - mutta myös muokata, esimerkiksi kopioida ja uudelleennimetä. Android-puhelimet eivät yleisesti salli sisäisessä tallennustilassaan olevien tiedostojen muokkausta, mutta muistikortin tiedostot ovat Astrollekin vapaata riistaa.

Linuxiin pohjautuvat Androidin tiedostorakenne voi näyttää ensisilmäyksellä hankalalta ja mm. Windows-käyttäjien "rakastamat" kirjaintu…

Meemikorneri: Nyan Cat

Kuva
Internet-meemeillä on tapana kehittyä ja muuttua. Joku keksii jotain hauskaa ja laittaa sen Internetiin kaikkien ihailtavaksi. Sitten Internet ottaa sen ja tekee siitä jotain uutta ja entistä upeampaa.

Ensin oli Nyan Cat.


Sitten tuli Lego-versio:


Ja kehityksen päättää Ultimaatein kaikista Nyaneista, Bollywood-versio!


Siisteintä mitä olet koskaan nähnyt, eikö?

Ja jos et vielä saanut tarpeeksesi Nyania, nappaa tästä vielä pari remixiä:
Rainbow Poptart Remix: http://www.youtube.com/watch?v=S9hQWwiAU_U
Alex S. Dubstep Remix: http://www.youtube.com/watch?v=BeGjTiUqw8U

Välittämätön paha

Kuva
Matkustin tässä junalla Helsinkiä kohti ja kuten nykyään kovin usein, juna jäi seisomaan raiteille ennen Helsinkiä. Juna seisoi pieninumeroisella raiteella, eli aivan reunalla ja katselin ulos ikkunasta Kaisaniemen satama-alueelle. Huomasin kuitenkin jotain joka jätti koko päiväksi pahan maun suuhuni.

Ulkona penkillä maata retkotti vanhan näköinen hahmo. Tämän pää oli penkin ulkopuolella ja asento oli kaikkea muuta kuin luonteva. Katselin junan ikkunasta miten tämän penkin ohi kulki useita ihmisiä, moni vilkuili miestä mutta kukaan ei mennyt katsomaan lähempää. Pieni kylmä väre kulki selkääni pitkin. Pohdin jo miten voisin selvittää tuon rantakadun osoitteen että voisin soittaa ambulanssia tarkistamaan tilanteen.

Sitten kyynisyys kohosi. Ajatus siitä kuinka kyseessä on vain jokin laitapuolen kulkija, rantojen mies joka on vain sammunut penkille ja siitä ei kannattaisi välittää. Päiväni oli kuitenkin täynnä ohjelmaa ja olisi vartin leikkaus kiireiseen aikatauluun käydä kävelemässä tuol…

Entä jos olet väärässä

Kuva
Blogini on minun ajatuksiani, eikä muiden puheiden välittämistä uudessa paketissa. Joskus kuitenkin joku toinen sanoo jotain niin upeasti ettei sitä voi sanoa itse uudelleen.

Pascalin vaaka lyhyesti: jos uskot jumalaan ja olet väärässä, et menetä mitään. Jos uskot jumalaan ja olet oikeassa voitat kaiken. Voit myös lukea pidemmän selityksen. Tähän kysymykseen on vastattu monilla tavoilla, yleisin ateistin vastaus on vedota esimerkiksi useisiin muihinkin vaihtoehtoihin, mutta tällainen vastaus ei yleensä tyydytä kysyjää.

Seuraava vastaus on mielestäni ehkäpä parhaita kuulemiani:


Tämä on yksi eleganteimpia tapoja vastata tähän iänikuiseen kysymykseen jonka ateistina kuulee joskus: entä jos olet väärässä? Nimenomaan. Olento joka tuntee minut täydellisesti jokaista atomia myöten, tietää miksi olen mitä olen. Hän tietää miksi olen tehnyt valintani ja ymmärtää ne. Jos olen väärässä ja kristityt oikeassa, minulla ei pitäisi olla mitään hätää.

Tilastot: sukupuolineutraali avioliitto hyväksytään

Kuva
Kuulin tässä väitteen etteivät suomalaiset ole vielä valmiita tekemään avioliitosta syrjimätöntä kaikille rakastuneille. Liian moni yksinkertaisesti vastustaa sukupuolineutraalia avioliittoa. Tämä ei yksinkertaisesti ole totta, asenteet ovat pitkälti päinvastaisia. Selvittelin hieman mitkä asenteet tutkitun tiedon perusteella ovat.

Let science this up: Suomalaiset kannattavat sukupuolineutraalia avioliittoa. Tämä on tutkimustiedon perusteella fakta. Kyselyitä ja tutkimuksia on tehty useita ja viime vuosien aikana tehdyistä kaikki ovat käytännössä todenneet tämän tosiasiaksi. Ylen tutkimus aiheesta vuonna 2010 jätti vastustajien määräksi vain 35% suomalaisista. Setan tutkimuksessa tänä vuonna (2011) lukema oli tippunut 33 %:in. Ja mainittakoon että kyseisen tutkimuksen toteutti Taloustutkimus eikä Seta itse, vääristymää ei siis voida väittää olevan tutkimuksessa tilaajan takia. Jopa Radio Novan kysely sukupuolineutraalista avioliitosta kirvoitti enemmän positiivisia vastauksia (vaikka a…

Alkuperäinen 9/11 - Vuodelta 1973

Kuva
Amerikkalaiset tykkäävät lauseesta "kaikki muuttui 9/11-terrori-iskuissa". Kyseessä oli tietysti ensimmäinen onnistunut isku siviilejä vastaan Yhdysvaltojen maaperällä yli sataan vuoteen*.  Sen lisäksi 9/11-iskuja ei voi sotilasiskujen historiassa pitää erityisen verisinä tai edes poikkeuksellisina. Hieman jopa loukkaavaa tässä on se että 9/11-sanonta viittaa tähän lentokoneiskuun, eikä siihen mitä tapahtui Chilessä 11. syyskuuta vuonna 1973.

Syyskuun yhdentenätoista Chilessä tapahtui hirvittävä sotilasvallankaappaus, jossa valta siirtyi verenhimoisen sotilasjuntan käsiin. Yhdysvallat tuki junttaa suoraan ja epäsuoraan kuten monista nykyään julkaistuista asiakirjoista selviää. Tämä vallankaappaus tehtiin Yhdysvaltojen toiveesta, Yhdysvaltojen rahalla, Yhdysvaltojen tuella.

Chilen silloinen presidentti Alvador Allende sai vallankumouksessa surmansa kuten Yhdysvaltojen silloinen presidentti Richard Nixon oli toivonut siitä asti kun Allende nousi valtaan 1970. Nixonin legendaar…