Windows 8: Asentaminen

Sain käsiini Windows 8:n lopullisen version ja päätin hieman tutustua siihen kosketusnäytöllisellä kannettavallani. Käyn näissä neljässä tekstissä läpi mielipiteitäni käyttöjärjestelmästä. Pituuden takia, jaoin arvion usempaan osaan.

Osa 1: Asennus

Muut osat:
1. Asennus
2. Käyttöliittymä
3. Ohjelmat
4. Mielipide
Bonus: Jälkikatsaus 

Asennus on varsin suoraviivainen ja se voidaan suorittaa käynnistämällä tietokone asennusmedialta tai suoraan vanhan Windowsin sisältä. Itse kokeilin asennusta virtuaalikoneeseen ja sitten varsinaiseen tietokoneeseen.

Virtuaalikoneessa käytin samoja asetuksia kuin Custormer Preview-version kanssa, eli oletusasetukset Windows 7:llä ja seuraava muutokset:
  • 1024 Mt keskusmuistia, 40 Gt kovalevyä
  • Settings / System / Motherboard / ruksi kohtaan Enable IO APIC.
  • Settings / System / Processor / ruksi kohtaan Enable PAE/NX.
Varsinaiseen tietokoneeseen asensin Windows 8:n päivityksenä Windows 7:n päälle ja näin sain säästettyä tiedostoni ja asetukseni uuteen käyttöjärjestelmään. Kyseinen tietokone oli kosketusnäytöllä varustettu Fujitsun Lifebook T4410.

Asennus ja päivitys

Prosessi on lyhykäisyydessään seuraava: Ensin valitaan kieli ja syötetään lisenssiavain. Sen jälkeen määritetään halutaanko päivittää aiempi vai tehdä puhdas asennus. Molemmat puhdas asennus ja päivitys Windows 7:stä onnistuivat ongelmitta.


Windowsin määritys

Varsinaisen asennuksen jälkeen määritetään vielä käyttäjän omat asetukset. Nämä voi pikamäärittää oletusarvoille tai määrittää kokonaan käsin.








Asetusten määrittelyn jälkeen tulee latausruutu jota voi herkästi luulla kehotteeksi alkaa kosketella ruutua, järjestelmä nimittäin neuvoo käyttäjää pyyhkäisemään ruutuaan mainitsematta että juuri nyt siitä ei seuraa mitään, eikä mainitse olevansa latausruutu.



Latauksen jälkeen päästään viimein kirjautumaan järjestelmään.

Jatka seuraavaan: Käyttöliittymä

Kommentit