Innovaatio vaihtaa omistajaa

Maailma odotti henkeä haukkoen uuden iPhone 5:n julkistusta ja kun laite lopulta tuli ulos, kyseessä oli jotain... hyvin tylsää.

Niille jotka eivät ole seuranneet, iPhone 5:n voi summata seuraavasti: sama kuin iPhone 4S mutta aavistuksen verran parannusta jokaisessa osa-alueessa. Oikeasti uusia ominaisuuksia tai mitään sen tapaista ei ole. Uudistusluettelo virallisessa Apple-materiaalissa on toki melkoinen, mutta jos markkinointijargonin riisuu, se näyttää tältä:

  • Aavistuksen isompi näyttö 
  • Aavistuksen nopeampi 
  • Aavistuksen kosketusherkempi 
  • Aavistuksen kevyempi 
  • Aavistuksen parempi kamera ja ääni
  • Ja niin edespäin.
Tätä on nykyisin siis Applen kehuttu innovaatio: hieman parempi kuin edeltäjänsä, muttei kuitenkaan mitään uutta ja radikaalia. Kontrastina vieressä on äskettäinen Lumia 920-julkistus, jossa Nokia esitteli puhelimen joka muuten teki jotain uutta ja erilaista. Perässä Apple jonka uudistus on vain hieman parempi puhelin kuin edeltäjänsä.

Nyt kun Nokia on mainittu, on pakko myös mainita toinen mielenkiintoinen juttu: Applen juuri julkistamat iPod Nanot näyttävät aika tutuilta:

Laite on hieman tutun näköinen, mutta  jos joku ei hoksaa, laitan vertailukuvan.
Elämme mielenkiintoisia aikoja: Apple kopioi Nokiaa designissa ja hiihtää perässä innovoinnissa. Ehkä Applen on parempi keskittyä estämään muiden innovointi oikeusteitse.

Loppukevennyksenä: Ihmiset eivät erota uutta ja vanhaa iPhonea toisistaan, mutta Applen markkinointi on niin tehokasta että luulevat erottavansa:

Kommentit