Windows Phone ja Windows 8: Useiden Google kalenterien käyttö

Google-kalenterin käyttö Windows Phone-laitteessa tai Windows 8:lla onnistuu helposti, mutta ei jos käytössäsi on useita kalentereita. Windows 8 ja Windows Phone eivät nimittäin kykene näyttämään Google-tilistäsi kuin pääasiallisen kalenterin, ei muita. Paitsi että pienellä ja oudolla säädöllä pystyt.

Googlella on työkalu jolla mobiililaitteisiin voi valikoida haluamasi kalenterit näkyviin. Ongelma tässä on että kyseiseen työkaluun pääsee vain muutamilla tietyillä laitteilla, kuten iPadilla ja iPhonella. Jos käytössäsi on yksi näistä laitteista voit ohittaa ohjeen alun ja loikata suoraan vaiheeseen X.

Tämä ohje on kirjoitettu Chrome-selainta käyttäväksi, mutta pienin mukautuksin sitä voi seurata muillakin selaimilla.

Ohje lyhyesti:
  1. Muuta selaimesi tilaan jossa se näyttäytyy sivuille iPad- tai iPhone-laitteena
  2. Ota JavaScript pois käytöstä.
  3. Avaa Googlen Mobile Sync-sivusto
  4. Määritä puhelimesi vastaanottamaan kaikki kalenterit.
Ensimmäinen vaihe voidaan tehdä eri tavoilla. Esimerkiksi Chrome-selaimelle voit ladata Chromen webbikaupasta User-Agent Switcher-laajennoksen joka osaa maskeerata selaimesi "todellisen luonteen" ja näyttää selaimen iPadina. Avaa laajennos ja valitse sieltä iPhone tai iPad.

Seuraavana haluamme sulkea JavaScript-tuen. Tämä asetus löytyy Chromesta seuraavasti:
Asetukset > Näytä lisäasetuksia > Sisältöasetukset > Älä salli sivustojen käyttää JavaScriptiä (Advanced Settings > Privacy > Content settings > Do not allow JavaScript).

Avaa sitten Googlen Mobile Sync-sivusto.
https://m.google.com/sync/settings/iconfig/welcome?source=mobileproducts

Jos äskeiset temput ovat menneet oikein, avautuu hallintaliittymä joka näytetään vain kun palvelua saadaan huijattua niin, että käyttäjä vierailisi siellä iPhone- tai iPad-laitteella. Tästä näkymästä löydät Windows-puhelimen nimellä WindowsPhone tai WindowsMail. Jos käytössäsi on useita laitteita, ne näkyvät kaikki täällä ilman erottelua mikä on mikäkin Windows-puhelin.



Valitse täältä Windows-puhelimesi ja voit ruksia kohdasta Shared Calendars ne kalenterit jotka tahdot puhelimeen näkyviin.



Jos Shared Calendars-kohta ei näy (WindowsMailin kanssa se ei näy), muuta sivun URL-osoitetta seuraavasti: Etsi kohta 'MultiCalendars=false' ja vaihda siitä sana False, sanaksi True.

Kun halutut kalenterit on valittu, tallenna ja seuraavan päivityksen pitäisi tuoda ylimääräiset kalenterit Windows-puhelimeesi tai Windows 8:n laitteeseen.

Muista kaiken tämän säädön jälkeen palauttaa selaimesi asetukset (Palauta selaimen User-Agent normaaliksi ja aktivoi JavaScript.

Tämä teksti on suomennettu toista ohjetta mukaillen. Lähde:
Managing Multi-Calendars on Windows 8

Kommentit