Kansalaisaloitteita joita allekirjoittaa

Kansalaisaloite-palvelu on mielenkiintoinen keino saada kansan tahto näkyviin päätöksenteossa. Tässä oma listani aloitteita joita kannattaa. Huomaa kannatellessasi että voit yhdellä kirjautumisella äänestää useampaakin esitystä. Voit luonnollisesti äänestää muitakin, tässä on vain oma listani tärkeimmistä ilman mitään tiettyä järjestystä.

Järkeä tekijänoikeuslakiin

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/70
Tekijänoikeuslakimme on epäselvä ja ei toimi. Se säädettiin ajattelematta mitä tehdään ja äänestettiin läpi ryhmäkurilla. Lain tekijät eivät ymmärtäneet mitä säätivät ja lopputulos on täysi häröpallo. Anna äänesi

Tasa-arvoinen avioliittolaki

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/192
Tämä lienee itsestäänselvä. Avioliitosta haluamme tehdä sallivan myös samaa sukupuolta oleville pareille.

Eroon kesäajasta

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3
Kesäajasta ei ole mitään merkittävää hyötyä, mutta haittoja on melkoisesti. Kesäaikaan kuluu yllättävän paljon rahaa ja monille se on tarpeettoman suuri vaiva (keskustele joskus ohjelmoijan kanssa siitä miten kivoja kesäajat ovat). Ja lisäksi mitään hyötyä ei ole! Energiansäästöä ei tutkimusten mukaan tapahdu, vaan pikemminkin erillisen kesäaikajärjestelmän käyttö kuluttaa enemmän energiaa. Hittoon moiset.

Kannabiksen käytön ja hallussapidon rangaistavuudesta luopuminen

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/74
Kannabiksen laittomuudelle ei ole hyviä perusteita. Huumausaineena se on jo sallittuja paljon vaarattomampi ja kannabiksella on oikeita lääkinnällisiä vaikutuksia. Lisäksi Suomen turismilla olisi sentään yksi muukin juttu kuin talvi ja lappi millä houkutella vierailijoita. 

Ruotsin kielen virallisen aseman muuttaminen vähemmistökieleksi

Ruotsinkielellä on Suomessa tarpeeton etuasema jonka takia ruotsinkielisten opiskelijoiden on huomattavasti helpompi päästä esimerkiksi opiskelemaan. Lisäksi pakollisuus ruotsinkielen osaamisessa valtion työpaikoissa asettaa osin ruotsinkielisiltä alueilta tulevat etuoikeutettuun asemaan. Ruotsin kieli pitäisi siirtää vähemmistökielen asemaan kuten muualla maailmalla tehdään kielille joiden puhujien määrä on vain 5%.

Kaivosveron käyttöönotto Suomessa

Suomessa kaivostoiminnalta ei kerätä melkeimpä mitään veroja, eli kansainväliset suuryritykset voivat suhteellisen vapaasti viedä luonnonvaramme. Veron puuttuminen ei ole mikään valinta, vaan jäänne ajoilta kun valtio oli ainoa kaivostoimija. Asia pitää korjata ettei kansallisomaisuuttamme ryöstetä maksamatta meille mitään siitä. 

Rakennusalan kilpailutuksen parantaminen sekä harmaantalouden torjunta

Rakennusala on myrkyttynyt niin pahasti harmaan talouden alle, että rehelliset yrittäjät eivät enää pärjää. Työntekijät tuodaan pimeästi maahan ja maksut tehdään miten tehdään. Kuittitehtailu ja kähmintä ei ole poikkeus vaan sääntö. Asiaan on saatava tiukennus jos emme tahdo synnyttää omaa mafiaamme rakennusteollisuuden avulla.

Kommentit