Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on toukokuu, 2013.

Timo Soini marssii heteroperheen puolesta

Kuva
Ovathan kaikkien sarkasmimittarit päällä? Ovat? Hyvä.

Olin kovasti otettu kun luin Yleltä Timo Soinin käyneen Ranskassa asti marssimassa heteroperheiden puolesta! Ei siis homoja vastaan, vaan puolustamassa heteroliittoa joka onkin armottoman hyökkäyksen alla.

Tämä tulee hyvään aikaan sillä olinkin huolissani siitä saanko olla heteroliitossa enää kauaa, sillä kun homoliitot laillistetaan, on seuraava looginen askel heteroliittojen laittomaksi tekeminen. Samalla luonnollisesti luonnollinen lisääntyminen muutetaan laittomaksi ja lapsia saa jatkossa hankkia vain adoption kautta. Sehän olisi vain reilua!

Mutta näettekö mitä siitä seuraa? Siis siitä jos kukaan koko maailmassa ei saa hankkia itse lapsia, vaan kaikkien lasten on oltava adoptoituja? Sehän on itsestäänselvää! Big Government! Tämä on päivänselvää: kaiken sen adoptiobisneksen hoitaa valtio ja sen hoitamiseen tarvitaan enemmän valtion työvoimaa ja enemmän rahaa. Veroja nostetaan ja joudumme kaikki maksamaan kaikki tulomme veroina …

Katolisuus vaarantaa sinun ja lastesi terveyden

Kuva
Katolisella kirkolla on yllättävää vaikutusvaltaa terveydenhuoltoon. Tällä on jopa hengenvaarallisia seurauksia kun uskonnollinen moraalikäsitys ja tekopyhyys muuttuu tärkeämmäksi kuin terveys.

Kaikille lienee jo hiljalleen tuttua, miten katoliset osaavat tehdä maailmasta pahemman paikan monella tavalla. Vähän aikaa sitten kohuttiin siitä miten katoliset papit systemaattisesti suojelivat pedofiileja ja tästä tuli melkoinen lommo kirkon maineelle. Se ei kuitenkaan ole ainoa pahuus mitä katolinen kirkko tekee ja tahtoisin tänään valaista hieman miten kyseinen kirkon irvikuva vaarantaa ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin kuuluivat ihmiset kyseiseen kirkkoon tai eivät.  Puhumme hieman lääketieteestä, sairaalahoidosta ja miten katolisuus tunkee itsensä hoidon ja ihmisen väliin. Kerroin jo aiemmin miten naurettavia ja tarpeettomia säädöksiä katoliset asettavat keinohedelmöityksen päälle, menemme tänään askeleen pidemmälle ja katsomme miten he vaarantavat henkesi.

Katolinen ote terveydenhuol…

Ateistin podcastit

Kuva
Etsitkö kuunneltavaa? Tässä luettelo mielenkiintoisempina pitämiäni ateismia sivuavia podcasteja. Nämä ovat puhtaasti omat suosikkini ja jos tiedät yhtä hyviä tai parempia, kommentoi tekstiä ja kartuta myös omaa kuuntelulistaani. Suositukset ovat tervetulleita!

Dogma Debatehttp://www.dogmadebate.com/  - Viikottainen, sisältää mainoskatkoja
David Smalleyn juontama Dogma Debate on tällä hetkellä suosikkini. Show on letkeä ja käsittelee aiheitaan mielenkiintoisella tavalla, suhteellisen syvällisesti mutta sortumatta lepertelyyn. Juontajat hakevat nimenomaisesti hyvää meininkiä, eivät välttämättä akateemista otetta, vaikka tiedettäkin mukaan eksyy. Välillä mukana on outoja pääsiäismunia, kuten suomalaisen "tuottajan" tekemiä Dogma Debate-miksauksia. Tulee ihan vanhat Salovaara-show:n kappaleet mieleen.

Thinking Atheisthttp://www.thethinkingatheist.com/ - Noin viikottainen
Seth Andrewsin Ajatteleva Ateisti-podcast on suoranainen ilmiö. Sethin ääni on erittäin hyvä radioon ja hän …

Suden vääjäämätön sukupuutto

Kuva
Olemme elinaikanamme näkemässä susien sukupuuton maassamme. Nykytahdilla en näe järkeä puhua sukupuuton vaarasta tai mahdollisuudesta, puhumme realiteetista jota ei ehkä enää voida välttää. Kyseessä on turha sukupuutto joka oltaisiin voitu välttää, sillä susi ei todellisuudessa ole uhka meille tai hyvinvoinnillemme.

Suden tuleva sukupuutto on yhdistelmä hysteeristä vihaa, virheellistä informaatiota, yleistä piittaamattomuutta kokonaisen lajin selviämisestä mailllamme muutamien ihmisten talouden turvaamisen edessä ja ennen kaikkea yhteiskunnallista keskustelukulttuuria jossa avoimesti väärässä oleminen ei enää ole häpeän aihe. Ihmiset voivat vapaasti levittää misinformaatiota susien "vaarallisuudesta" ja lietsoa susipelkoa ilman merkittävämpää tuomiota.

Susikantamme on romahtanut. Arviolta 130 yksilöä löytyy metsistämme ja aroiltamme Tämä on suuri romahdus vuoden 2006 "huippuluvuista"  jolloin kanta oli peräti 250 yksilöä. Tämän susimäärän kanssa susien geneettinen …

Arvio: Samsung Galaxy S4

Kuva
Samsung lähetti ystävällisesti testipenkkiini Galaxy S4-laitteen (Tarkka malli: GT-9505). Harmittavasti en saanut laitetta omakseni vaan kyseessä oli vain parin viikon laina. Tutustuin kuitenkin laitteeseen ja tässä onkin kokemukseni ja mielipiteeni Samsung Galaxy S4-älypuhelimesta ja sen käytöstä.

Kärsimättömille lyhyt yhteenveto: S4on joka kohdassa hieman edeltäjäänsä parempi älypuhelin joka edustaa tämän hetken parhaimmistoa kaikilla mittapuilla mitattuna.


Pakkaus Laite tuli koreassa puun näköiseksi tehdyssä rasiassa. Varustelu oli pitkälti sama kuin edellisessä mallissa: puhelin, USB-johto ja laturikappale ja sisäkorva-malliset handsfree-kuulokkeet. Kuulokkeet olivat hieman edeltäjiään paremmat sillä paksumman johdon ansiosta piuha ei ole koko ajan menossa solmuun. Äänenlaatu oli hieman erilainen, mutta oma kultakorvaisuuteni ei ole riittävä arvioimaan paremmuutta. Jos vertaamme S3:n nappeihin, uudet napit pysyivät vähän paremmin korvissa, mutta eivät ehkä olleet aivan yhtä mielly…

Vihreä vouhotus takaisin marginaaliin

Kuva
Vuonna 2010 Perussuomalaisten Vesa-Matti Saarakkala sanoi näin:
"Perussuomalaisten täysimääräinen menestys on edellytys sille, että vihreät voidaan sysätä pois hallituksesta ja vihreä vouhotus homo- ja lesboliittoineen sekä viherveroineen saadaan takaisin marginaaliin. Sinne, minne ne kuuluvatkin." Olen oudolla ja hyvin käänteisellä tavalla samaa mieltä Saarakkalan oleellisimmassa pointissa. "Vouhotus homo- ja lesboliitoista" pitäisi saada takaisin marginaaliin ja pois päivittäisestä poliittisesta kädenväännöstä. En kuitenkaan voisi olla enempää erimielinen Saarakkalan kanssa, sillä perusteluni tälle kannalle ovat hänen perusteluidensa vastakohta.

Minusta sukupuolineutraali avioliitto on niin itsestäänselvä että kädenvääntö on tarpeetonta.

Samaa sukupuolta olevien pitäisi saada tasavertainen avio-oikeus. Tämä arvokonservatiiveille jotenkin niin hankala kysymys on minusta täysin päivänselvä ja se että joudumme yhä käsittelemään sitä hämmentää minua loputtomasti. Kenen…

Terminmetsästys: Miksi kutsua tablettia?

Kuva
iPadin menestyksen myötä tablettitietokoneet ovat muuttuneet kaiken kansan suosikeiksi Internetpäätteinä. Kun käyttäjäjoukko koostuu kuitenkin pääasiassa tavallisista ihmisistä, pitäisi laitteille antaa jokin kiva nimi - niin virallinen nimike kun kutsumanimikin.

Kannettavilla tietokoneilla on vuosia puhuttu läppäreistä ja virallisemmin kannettavista (tai kannettavista tietokoneista). Nämä molemmat ovat näppäriä termejä, ne ovat kuvaavia ja nopeita sanoa. Kosketusnäyttötietokoneiden kanssa samanlaista vakiintunutta kunnon termistöä ei oikein ole.


Kyse ei ole vain vakiintuneisuudesta. Tableteille ei kertakaikkiaan ole mukavaa, "katu-uskottavaa" ja luontevaa suomenkielinen sanaa.

Helsingin sanomat järjesti asiasta oikein kilpailun jossa yleisö pystyi ehdottamaan nimiä. Raati valitsi suhteellisen kauhean ehdotuksen voittajaksi: sormitietokone. Nimi ei ollut lainkaan kuvaava (kyseessä ei ole sormessa pidettävä tietokone) eikä mukava sanoa. Koko päivähän siihen menee jos tuota yr…

Ovatko vähemmistöt suvaitsemattomia ja rasistisia?

Kuva
Tänään aiheena on suvaitsemattomuus ja rasismi vähemmistöyhteisöissä, eli miten se perinteisesti sorrettu voikin olla yhtä ennakkoluuloinen tai pahempi kuin se perinteinen sortaja.

Pakollinen varoitus kroonisen lukutaidottomuuden takia: Tämä kirjoitus sisältää tarkoituksella värikästä kielenkäyttöä. Jos suhteellisuudentaju (ja ehkä huumorikin) puuttuu, voit tulkita sen väärin. Heti kun alat pitämään minua rasistina olet mielikuvituksesi puolella ja en ota moisista virhetulkinnoista vastuuta. Lukijoille suosituksena: Hillitkää valkoista ylpeyttänne, ei meitä maitoturpia mitenkään erityisesti sorreta.

Rasismi ja suvaitsemattomuus Rasismi ja suvaitsemattomuus tuomitaan ja ovat niin epäsuosittuja ajatuksia, etteivät edes rasistisia lakeja tai säännöksiä ehdottavat halua tunnistautua rasisteiksi. Suomalaisten rasistisuus on lähes meemi ja hyvin harvoin näemme sitä kiistettävän. Tätä ei oikeastaan pidäkään kiistää, sillä suomalaisessa yhteiskunnassa on epäilemättä rasismia ja suvaitsemattom…

200 000!

Tämä Päivä-blogia on nyt luettu 200 000 kertaa. Kymmenen tuhannen raja ylittyi 29.6.2011 ja satatuhatta 2.10.2012. Nyt 16.5.2013 satoja tuhansia tuli täyteen toinen mokoma. Ensimmäinen satatuhatta lukijaa vei blogiltani kaksi vuotta. Toinen sata tuhatta täyttyi vain puolessa vuodessa.
Kiitos kaikille lukijoille, teen parhaani pitää blogin entistäkin mielenkiintoisempana tulevaisuudessakin.

Kannabis on ja ei ole porttihuume

Kuva
Tuntevathan kaikki huumeiden käytön porttiteorian? Kevyen huumeen käyttö johtaa kovempaa ja niin edespäin. Spaddesta, ryyppyyn, ryypystä pössyyn, pössystä piikkiin ja piikista ruumishuoneelle tai jeesukseen. Tämän päivän aihe on kannabis ja porttiteoria.

Kannabiksen levitys ja myynti on Suomessa laitonta. Äskettäin poliisi nappasi joukon myöhäisessä teini-iässä olevia jotka viljelivät ja kauppasivat kannabista. Tähän operaatioon kului poliisin resursseja jotka oltaisiin voitu käyttää oikeasti vaarallisten rikollisten tai oikeiden huumerikollisten kiinniottoon. Kannabiksen myynti ja kasvatus on kiellettyä puuhaa (tällä hetkellä) joten poliisin toimia ei tässä voi varsinaisesti kritisoida.

Lakia sensijaan voi ja pitääkin kritisoida, sillä päätös tehdä kannabiksesta laitonta ovat syypää suurimpaan osaan kannabiksen aiheuttamista ongelmista. Voi kyllä, kannabis aiheuttaa ongelmia, mutta kun tarkastelemme näitä ongelmia, näemme miten vaarallisimmat niistä johtuvat kannabiksen laittomuudest…

Miten logiikan olemassaolo ei kumoa evoluutiota

Kuva
Aleksanterin ratkaisu-blogi toi tietooni erään oudon evoluutiovastaisen argumentin: evoluution mukaan ihmiset ja ihmisaivot kehittyvät. Logiikka ei kuitenkaan kehity, vaan loogiset paradigmat ja käsitteet pysyvät muuttumattomina, joten näinollen logiikan täytyy sijaita aivojen ulkopuolella - ja näinollen evoluutio ei voisi olla totta ja jumala ja jotain.

Koko kammottavan jorinan on kirjoittanut Bryan Winters ja sen voi käydä lukemassa Silverbullet-sivustolla jos haluat päänsäryn. Sivuilta löytyy hupia kohdasta jossa Bryan esittelee ateistien "puolustusargumentteja". Nämä argumentit ovat niin outoja etten oikein jaksa uskoa niiden olevan ateistien esittämiä.

Selitettäköön Bryanin argumentointia vähän. Jos aivot yhä kehittyvät, miksi logiikka ei ole muuttunut? Logiikan on näin tultava jostain ulkopuolisesta asiasta ja tähän Bryan asettaa luonnollisesti jumalan, sillä mikä muu voisi olla se ikuinen mieli joka pitäisi kirjaa logiikasta.

Haluan esittää kolme argumenttia joilla Br…

Androidista Windows Phone 8:n näköinen

Kuva
Windows Phone 8 on käyttöliittymänsä ulkoasun suhteen tyylikkäin ja selkeimmän näköinen - ainakin omasta mielestäni. Pidän kuitenkin enemmän Androidin mukautettavuudesta ja valinnanvapaudesta ja juuri näiden piirteiden ansiosta Windows Phone 8:n parhaan piirteen saa napattua omaan Androidiin.

Launcher 8https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lx.launcher8


Launcher 8 antaa Androidille Windows Phone käyttöliittymän, mutta jopa parempana kuin Windows Phone-laitteilla itsellään. Väritystä ja asettelua voi mukauttaa paljon vapaammin ja jopa Androidin Widgetit ovat käytettävissä (ja ovat ylivoimaisia Windows Phonen Live-tiiliin verrattuna).

Mukauttaminen mahdollistaa myös Windows Phone-käyttöliittymän heikkouksien poistamisen. Esimerkiksi sovellusten käynnistäminen luettelomuotoisesta listasta ei ole ainoa vaihtoehto, vaan tilalle voi ottaa Androidille tyypillisemmän ja tehokkaamman kuvakeluettelon. Mielenkiintoisesti kuvakkeiden taustaväriä voi vaihtaa kaikille kerralla tai yksitt…

Vihaiset jumalat ovat hullujen hommaa - oikeasti!

Kuva
Usko kostoa janoavaan ja vihaiseen jumalaan näyttäisi olevan kytköksissä useisiin mielenhäiriöihin. Tämä ei ole uutta kenellekään jotka kummastelevat tulta-ja-tulikiveä-tyyppistä jumalaa, joka monesta muistuttaa lasta kärventämässä muurahaisia suurennuslasilla. Nyt asiasta on kuitenkin tutkimustuloksia.

Journal of Religion and Health-julkaisun huhtikuun numerossa käsiteltiin tutkimus henkisestä terveydestä ja uskomuksista. Tutkimustulosten mukaan, ihmiset jotka uskovat vihaiseen ja rankaisevaan jumalaan, kärsivät valtaväestöä huomattavasti laajemmasta skaalasta mielenvikaisuuksia, korostuneesti näkyivät mm. pakkomielteet ja vainoharhaisuus.


Rakastavaan jumalaan uskominen ei tuottanut vastaavaa ongelmavyyhtiä, vaan rakastavaan ja anteeksiantavaan jumalaan uskominen näkyi tiettyjen positiivisten piirteiden vahvistumisena. Vertailussa ei ollut mukana uskonnottomien ryhmää.

Tulokset eivät ole yllättäviä. Vihaisuus, kostonhimo ja näiden tunteiden läsnäolo elämässä ovat aina yhdistetty epäta…

Pakkoruotsi ja kaksikielisyyden illuusio

Kuva
Ruotsin kielen opiskeleminen on Suomessa pakollista, mutta todellinen syy sen takana on varsin outo. Ruotsin opiskelu on tehty pakolliseksi ja pidetään sellaisena, koska ruotsinkielestä on tullut meille tarpeetonta.

Ajatus nousi Unohdetun tarkkailijan blogista jossa kirjoittaja Nagarath toteaa seuraavaa : "Ruotsista on tullut pakollista sen hyödyttömyyden takia." Tämä kohta sai minut pohtimaan ruotsin asemaa maassamme ja sitä miten pakkoruotsi on esimerkki pikemminkin yksikielisyydestämme kuin aidosta kaksikielisyydestä.

Ruotsintaito ei ole vuosiin ollut enää maailmankieli tai avain minnekään muualle kuin valtion työpaikkoihin tai Ruotsiin itseensä. Ruotsin opettelun pakollisuus on kuitenkin säilytetty historiallisista syistä ja ruotsinkieliseen vähemmistöön vedoten. Valtion kaksikielisyyttä korostetaan tässä keskustelussa aina, mutta sivuutetaan kuitenkin mikä kaksikielinen valtio todella on ja miksi jokin valtio on kaksikielinen.

Kaksikielinen valtio ei nimittäin synny kie…