Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on joulukuu, 2013.

Turvattomien työpaikkojen maa

Kuva
Oletteko kuulleet väitteen Suomesta hankalan irtisanomisen maana? Tämän kuulee välillä erinäisten teollisuuspohattojen tai (oikeisto)poliitikkojen suista, mutta väittämä on itseasiassa tietysti puhdasta valehtelua. Suomessa irtisanominen on naurettavan helppoa ja oikeastaan aika halpaakin.


Yle uutisoi aiheesta äsken OECD:n tutkimuksesta jonka pitäisi kerralla lopettaa tämä keskustelu: Suomessa irtisanominen on tutkimuksen 34:stä maasta yhdeksänneksi helpointa. Suomessa ei tarvitse maksaa pitkiä erorahoja muun Euroopan tapaan, puhumattakaan irtisanomisen perusteista mitä Suomessa ei oikeastaan edes tarvitse olla. Työnantaja voi vain sanoa taikasanat "taloudelliset tekijät" ja kuka tahansa voidaan irtisanoa. Tämän voi toki viedä oikeuteen, mutta prosessi on varsin raskas ja monesti hankala toteen näytettävä.

Joulun lahjavinkit

Kuva
Lahjojen ostaminen on hiukkasen hankalaa ja itse yritän aina välttää turhia tai tarpeettomia lahjoja. Sitten on tietysti aihepiirejä joissa lahjojen ostaminen on sanokaamme haastavaa ja tähän rakoon tulee tämä teksti: Tämä Päivä-blogin joululahjavinkit vuodelle 2013. Nämä eivät ole vinkkejä mitä hankkia minulle (heh) vaan vempeleitä ja juttuja jotka mielestäni ovat omissa kategorioissaan parhaita joululahjoja.

Huumeet ja rikollisuus. - korrelaatio ja kausaatio

Kuva
Mielikuva huumeiden takia rikoksia tekevistä ihmisraunioista on melko voimakas. Riippuvuus pakottaa elämään rikoksesta toiseen ja elämä menee koko ajan alaspäin. Huumeiden sanotaan pakottavan rikollisuuteen ja luovan näin rikollisia, lisää kun on saatava. Tarkastellaan tänään huumeiden ja rikollisuuden suhdetta.

Huumeiden ja rikollisuuden välillä on voimakas korrelaatio, eli missä huume, siellä rikos. Tämä korrelaatio on olemassa vaikka jättäisimme huumerikokset pois tarkastelusta, mikä onkin pakollista koska huumeiden laittomuuden takia tämä nostaisi korrelaation automaattisesti täydelliseksi. Ilman huumerikollisuuttakin, huomaamme huumeiden käyttäjien ja myyjien olevan enemmän tekemisissä rikollisuuden kanssa - niin tekijöinä kuin uhreinakin.

Tämän ilmiön suhteesta haluan keskittyä kysymykseen kausaatiosta ja korrelaatiosta. Tiedämme että huumeilla ja rikollisuudella on korrelaatio sillä molemmat esiintyvät yhdessä, mutta tämä ei välttämättä viittaa toisen aiheuttavan toista,  eli e…

Cyanogenmod: Asentaminen

Kuva
Haluatko antaa Android-puhelimellesi uutta elämää sen jälkeen kun valmistaja ei enää sitä tue? Kokeile siirtymistä yhteen mukautetuista Androidin versioista. Helpoin asennettava ja eniten laitteita tukeva on Cyanogenmod ja tässä ohjeet sen asentamiseen.

Päivitys 2016: Cyanogenmodin helppo asennusohjelma ei ole enää saatavilla. Kirjoitin hieman päivitetyn ohjeen aiheesta tänne:
http://tamapaiva.blogspot.fi/2016/09/galaxy-s3-ja-android-60-marshmallow.html

Alkuperäinen ohje löytyy alta.

Annelin hutera oikeus

Kuva
Kuten jokainen media tietää kertoa, Anneli Auer todettiin tämänkertaisessa oikeusasteessa syylliseksi Suomen tämän hetken kuuluisimpaan murhaan. Oli totuus tapahtumista mikä tahansa, näyttäisi pahasti siltä ettei syyllisyyttä voitu osoittaa toteen ilman epäilyksen häivää. Epäilyksen häiviä nimittäin jäi melkoisesti.

Rasismin synti

Kuva
"Suomi on rasistinen maa". Tällä otsikolla alkoi Helsingin Sanomien artikkeli, jossa kerrottiin meillä oikeastaan pitkälti samaa mitä otsikossakin. Ulkomaalaisille huudellaan törkeästi ja käyttäydytään ikävästi heitä kohtaan. Artikkeli kertoo jotain tarinoita ja artikkelin nimen mukainen lainaus tulee artikkelin sisällöstä myös.

En aio kiistää väitteitä rasismista isänmaamme kamaralla - se olisi varsin todellisuuspakoista, varsinkin koska olen todistanut avoimen rasista käyttäytymistä. Nimittelyä on nähnyt varmasti jokainen, ehkä myös jonkun käyttäytyvän hyökkäävästi tai hyökkäävän jopa päälle. Tuttavani kuulema todisti miten eräs portsari kuristi tummaihoisen miehen tajuttomaksi. Kyseinen tummaihoinen herra ei ollut käyttäytynyt mitenkään hyväksyttävästi, oli sanokaamme tarpeettoman hyökkäävä iskuyrityksissään, mutta hänen toimintansa ei ansainnut henkeä uhkaavaa kuristusta portsarilta. Hänet olisi voitu vaan heittää ulos tai kutsua poliisi.

Kun kuulen "Suomi on rasis…

Itsenäisyyspäivän pollekohu

Kuva
Kiakkovieraat sitten remusivat Tampereen keskustassa Itsenäisyyspäivän vastaanoton kunniaksi. Kohu nousi riehunnasta ja mielenkiintoisimpia poiminta tästä kohusta on hevoset joita ilmeisesti naarmutettiin aiheuttamatta kuitenkaan merkittävämpiä vahinkoja.

Elämäntyyli ja kuolemantyyli

Kuva
Amerikkalaiset fundamentalistit ovat käyttäneet kovin ahkerasti erästä uusiosanaa: deathstyle eli kuolemantyyli. Sanalla viitataan elämäntyyliin jota fundamentalistit pitävät tuhoisana yhteiskunnalle, sielulle ja koko maailmalle: puhe on tietysti heidän kammoamastaan homoseksuaalisuudesta.

On ironista että fundamentalistiset kristityt voivat ääneen väittää muiden elämäntyylejä "kuolemantyyleinä", sillä asiantila on itseasiassa pitkälti päinvastainen. Homojen pahuutta huutavat evankeeliset ovat nimittäin paljon lähempänä kuolemantyyliä omalta elämäntyyliltään, niin itselleen kuin yhteiskunnalleen (sieluun emme ota tänään kantaa).

Kerrataan asiaa tietämättömille ne argumentaatiot joita kuolemantyyli-syytöksien takaa löytyy. Seuraava trio sisältää tiivistetyt versiot siitä miksi homoseksuaalisuus on eräiden mielestä luokiteltavissa vaaralliseksi kuolemantyyliksi:
Se ei tuota lapsia. Jos kukaan ei tee lapsia, yhteiskunta tuhoutuu.Se levittää tauteja. Homoseksuaalien kerrotaan sai…