Näin saat käyttöösi Googlen Allo-pikaviestimen

Jo aikaa sitten Google julkisti  Allon, uuden älykkäämmän pikaviestimen ja digitaalisen avustajan. Nyt pitkän odotuksen jälkeen Allo on nyt lopulta saatavilla, tai tavallaan on. Google Play-kaupasta et voi Alloa vielä ladata, joten tässä pieni ohje Allon lataamiseksi puhelimeesi jo nyt.


1. salli Play-kaupan ulkopuoliset ohjelmat

Koska lataamme Allon Play-kaupan ulkopuolelta, on ensin puhelimessa sallittava sovellusten asentaminen Play-kaupan ulkopuolelta. 

Löydät tuntemattomista lähteistä ladattujen sovelluksien sallimisen laitteesi asetuksista seuraavasti:
Asetukset/Suojaus/Tuntemattomat laitteet (Settings/Security/Unknown Devices). Etsi siis kohta Tuntemattomat laitteet ja ota se käyttöön salliaksesi asennukset Play-kaupan ulkopuolelta.

2. Allon lataaminen ja asentaminen

Avaa seuraava sivu puhelimessasi

Vieritä sivua alaspäin, kunnes löydät Download-kohdan ja valitse sieltä puhelimellesi sopiva jakelupaketti.


Mikä valita? Uusimmat 64-bittisillä käskykannoilla toimivat laitteet ottavan ensimmäisen tai toisen, eli arm64-version, vanhemmat taas kolmannen tai neljännen vaihtoehdon, eli arm-version. Jos näyttösi näytöntarkkuus on erittäin suuri, valitse toinen tai neljäs vaihtoehto, pienellä näytön tarkkuudella olevaan laitteeseen ota ensimmäinen tai kolmas.

Väärä versio ei ole maailmanloppu, se ei joko toimi kunnolla tai asennu ollenkaan. Jos lataamasi ei toimi, poista sovellus ja lataa joku toinen ja kokeile sitä.

Kun paketti on valittu, avautuu lataussivu, valitse sieltä Download APK ja puhelimeesi ladataan Allon asentava APK-paketti.

Lataus näkyy laitteesi ilmoituksissa, kun lataus on valmis, napsauta ilmoitusta siitä ja APK-paketti asennetaan. Allo vaatii melkoisen määrän oikeuksia laitteeseen, joten älä pelästy avautuvaa oikeuksien listaa. Hyväksy ne ja heti-kohta löydätkin Allon kuvakkeen laitteestasi.


Kommentit