Testissä Honor 9 - Asetukset

Honor 9:n asetukset poikkeavat merkittävästi Androidin vakioesitystavasta ja järjestyksestä ja tuovatkin enemmän mieleen iOS:n asetukset. Sivussa näet kuvankaappauksen kaikista asetuksista jos haluat tutustua siihen tarkemmin.

Katsotaan seuraavaksi mielenkiintoisimpia kohtia Honor 9:n asetuksista, niistä nimittäin paljastuu yllättävänkin monta mielenkiintoista kohtaa. Yhtenä pikkumielenkiintoisuutena mainittakoon, että moneen asetukseen pääsee vaihtoehtoisiakin reittejä, esimerkiksi Puhelimen hallinta-sovelluksen kautta.

Tämä on kolmas osa Honor 9 testiäni.
  1. Fyysinen laite ja käyttöliittymä
  2. Sovellukset
  3. Asetukset 
  4. Kamera ja kuvat
  5. Kikat ja temput
  6. Akkukesto, arvio ja mielipiteeni

Asetusten etusivu

Asetuksien yläpuolelta löydät hakukentän, jota seuraavat tse asetukset. Android 7-standardin mukaan asetusryhmästä toiseen on helppo navigoida.

Verkot ja yhteydet

Mikäli käytössäsi on useampi sim-kortti, pystyt hallinnoimaan kortteja ja niiden asetuksia helposti. Voit esimerkiksi määrittää kumpaa liittymää käytetään datan siirtoon ja kumpaa soittamiseen. Voit myös tehdä soitonsiirron sim-kortiltasi toiselle.
Langattomien lähiverkkojen (Wi-Fi) asetuksista löytyy Wi-Fin päälle ja pois kytkeminen ja verkkojen valinta, sekä sitten mielenkiintoinen Wi-Fi+-asetus. Viimeisin siirtää tiedonsiirron Wi-Fistä mobiilitiedonsiirtoon automaattisesti jos Wi-Fi-yhteyden laatu kärsii. Lisäksi toiminto säästää akkua automaattisesti sulkemalla Wi-Fi-yhteydet ja välttää liittymästä verkkoihin jotka eivät tarjoa Internet-yhteyttä.

Näyttö ja ulkoasu

Aloitusnäytön tyyliksi voi valita iPhone-tyylisen kaikki-sovellukset-aloitusnäytöllä tai Androidin perinteisemmän kaikki-sovellukset-sovellusvalikossa tyylin. Tämä on makuasia.
Näytön asetuksista löytyi yllättävänkin paljon kiintosia kohtia. Perusasiat kuten taustakuva, fonttikoko, automaattinen kääntö olivat odotettavissa, mutta muutakin mielenkiintoista löytyi.
Yksi mielenkiintoisuus oli mahdollisuus hienosäätää näytön värisävyä ilta-aikaan silmää vähemmän rasittavammaksi.

Navigaatiopainikkeiden määrittäminen on suhteellisen vapaata. Asetukset antavat määrittää kummin päin sormenjälkilukijan ympärillä olevat napit on järjestetty. Villinä vaihtoehtona voit ottaa toissijaiset painikkeet kokonaan pois päältä ja korvata ne eleillä. Tällöin esimerkiksi paluu-näppäimen toiminto tehdään pyyhkäisemällä sormenjälkilukijan päällä.

Ilmoitukset ja muut häiriöt

Ääniasetuksissa pystyt määrittämään millä äänellä puhelin häiritsee sinua kun jotain tapahtuu. Mielenkiintoisesti pystyt määrittämään soittoäänen molemmille sim-korteille erikseen, mikä oli mielenkiintoinen.
Ilmoitukset ja ylälaidan palkin asetukset olivat samassa paikassa. Ylälaidan palkista pystyt määrittämään miten ilmoitukset siellä näytetään, esimerkiksi näkyykö jokaisesta ilmoituksesta oma kuvake vai näytetäänkö vain montako ilmoitusta on yhteensä - mikä muuten tekee ilmoitusten kuvakkeista paljon selekämpiä. Ylälaitaan saa myös suoraaan valittua näkyville tämänhetkisen tiedonsiirtonopeuden, sekä määrittää miten akku näytetään.

Ilmoitusten asetuksista pystyi varsin tehokkaasti määrittämään miten ja millaisia ilmoituksia laite antaa. Esimerkiksi käynnistyykö näyttö kun ilmoituksia tulee. Mielenkiintoisempana
Asetuksista pystyy myös sovelluskohtaisesti määrittämään millaisia ilmoituksia kyseinen sovellus voi antaa. Häiritsevän sovelluksen saa pois häiriköimästä helposti.
Älä Häiritse-asetukset mahdollistavat laitteen automaattisen vaimentamisen tiettyihin aikoihin. Voit valita myös kalenteritapahtumat vaimentamisen syyksi, mikä tekee puhelimen vaimentamisesta työaikana käytännössä automaattista. Voit myös määrittää mitkä asiat tarkalleen hiljennetään.

Turvallisuus ja lukitus

Lukkonäytön asetuksista löytyi kaikki näytön lukitsemiseen ja lukituksen avaamiseen liittyvä. Mielenkiintoinen kohta täällä oli lukitusruudun määrittäminen.

Pelkän taustakuvan valinnan lisäksi, Honor 9:ssä voit määrittää yleisen tyylin lukitusnäytölle. Saman voi tehdä myös Teemat-sovellusta käyttäen.

Sovellusten kaksoiskapaleet ovat mielenkiintoinen ominaisuus: sen avulla voit käyttää samaa sovellusta useampaa käyttäjätiliä käyttäen. Se tavallaan luo sovelluksesta kopion johon voi kirjautua eri tunnuksilla, esimerkiksi jos haluat vastaanottaa WhatsApp-viestejä molempien sim-korttiesi tilien kohdalla.


Hyvät vai pahat

Asetukset oli järjestelty selkeästi, vaikka Androidin vakiokaavasta poikettiinkin. Asetusten hakutoiminnon ansiosta mitään ei kuitenkaan ollut hankala löytää ja asetuksista löytyikin paljon mielenkiintoista näprättävää.

Seuraavana siirrytään ehkä tärkeimpään asiaan ja katsotaan Honor 9:n kameraa ja kuvanäytteitä.

Kommentit